Wednesday, August 24, 2011

"nihe sai teoks"

jack: aga ma nihkun nüüd rampsi
Neeme: nihe
jack: nihe sai teoks
Neeme: selline sari võiks joosta. produced by ki wa ja andres lõo

*****

kuulge, tõepoolest, selline sari võiks joosta. see võiks olla rangelt tartu-põhine, alo-tv's jooksev sari, kus cutting-edge nihkespetsid kasutavad iga kord hilisemaid eksperimentaalseid tehnoloogiaid, et tuvastada, kus ja kuidas täpselt SEL NÄDALAL nihe teoks sai. tootmistandem ki wa ja lõo võiksid peaossa värvata mõned nooremad ja teravamad kohalikud ekspihakatised, kes igal korral vahetuvad, alati saaksid cameod ka mõned vanemad, sissetöötanumad tegijad, chaneldior, sven vabar, jüri kolk jne. kogu asjale võiks set designi teha martiini. erkkki hyva loeks koguaeg voiceoverit ja kogu asja kirjutaks kogu aeg erki luuk. helitausta teeks ki wa ise koostöös andreas w-ga.

iga osa algaks sellega, et näidatakse tükk aega igavat igapäevast tartut, kus ei juhtu mitte midagi - no üldse mitte midagi. kohe mitte kõige vähimatki. ja siis saaks teoks nihe - aga ainult nihkespetside jaoks, sest ainult nihkespetsid tunneksid nihke ära. muidu, igapäevases tartus ei toimuks tegelikult ikkagi üldse mitte midagi. edasi hakkaks cutting-edge, bleeding-edge nihkespetside tiim eksperimentaalsete tehnoloogiatega nihke täpsemat olemust tuvastama ja iga osa lõpuks saaksid vaatajad teada midagi SELLENÄDALASE nihke täpse olemuse kohta. aga iga osa kõige lõpus näidatakse ikkagi igavat, igapäevast tartut.

esimesed kaks hooaega läheks seriaalil hästi (nagu twin peaksil, keegi ei saaks tegelikult eriti midagi aru, aga äge oleks ikka), tükati areneks ka laiem metaplot, mis osutaks mingi suurema nihke võimalikule asetleidvusele (nt neljarealise roboti tee ehitumine tallinna ja tartu vahele). aga see nihe ei saaks teoks, sellele ainult osutataks. seriaalimaailma tartus ei toimuks tegelikult kokkuvõttes ikkagi mitte midagi.

lõpuks peaks seriaal viima sisse nihke ka tegelikkusesse enesesse. sellest ajast edasi poleks temas enam midagi märkimisväärset, sest ta ei erineks tegelikkusest enam kuigi palju ning ei looks temaga võrreldes enam mingit tähenduslikku erinevust.

see on väga rough scetch ja väga kiiruga kirjutatud. olete enam kui teretulnud parandama või täiendama.


1 Comments:

Blogger Terje said...

kuni lõpuks see igav ja mittemidagitoimiv tartu muutub ise nihke kehastuseks. see saab aga toimuda ainult juhul, kui korduvnihete intensiivsus võimaldab sellest olemasolevast mittemillestkitoimivast tartust välja astuda

11:33 AM

 

Post a Comment

<< Home